Salata cu branza de capra
6 felii branza de capra
1 andiva
1 salata verde
1 legatura tarhon
1 ceapa verde
crutoane de paine
Pentru sosul vinegreta
1 lingura mustar cu hrean
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
4 linguri otet
6 linguri ulei de masline
sare, piper
Se prepara sosul vinegreta. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se amesteca cu ulei, otet, sare si piper, dupa gust, apoi se pune deoparte. Se spala salata, frunza cu frunza sub jet de apa rece, se scurge bine de apa si se taie suvite subtiri, apoi se pune pe un platou. Feliile de branza se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru a se rumeni. Se asaza felile de branza, impreuna cu crutoanele de paine prajita, peste salata. Se toarna sosul vinegreta si se garniseste cu tarhon, andive si ceapa verde, tocate.
E bine sa stii
Branza de capra trebue sa fie foarte rece inainte de a fi bagata la cuptor, altfel se topeste in loc sa se rumeneasca. Branza de capra poate fi inlocuita cu branza de oaie bine uscata.