Salata cu costita
1 salata creata
200 g costita
2 felii de franzela
25 g unt
2 linguri ulei
1 lingurita otet de mere
sare, piper
Se taie costita suvite subtiri, apoi se taie bastonase si se prajeste cu o lingura de ulei pana cand se rumeneste usor. Se scoate cu lingura de supa din grasime pe un gratar pentru a se scurge grasimea acumulata. Separat, se taie feliile de franzela cubulete, se asaza intr-o tava unsa cu unt si se rumenesc la cuptor cateva minute. Salata se spala sub jet de apa rece, se scurge bine de apa, se rupe bucati mari si se asaza pe o salatiera, alternand frunzele dupa culori pentru a da salatei un aspect cat mai placut. Se adauga bucatelele de costita amestecate cu crutoanele de paine si se stropesc cu un sos vinegreta preparat din ulei, otet, sare si piper, amestecate foarte bine. Se servesc imediat.
E bine sa stii
Alaturi de costita, se pot adauga cateva felii subtiri de carnaciori, care se rumenesc o data cu costita. Salata poate fi ornata cu felii de gogosari in otet.