Salata cu fructe de mare
o salata creata
2 ardei grasi verzi
un castravete de circa 12-13 cm
125 gr inele de sepie
225 gr somon afumat, taiat in fasii late
175 gr. midii fierte in cochilie
Pentru ornat:
felii lamaie
coriandru proaspat
Pentru sosul de lamaie:
2 linguri ulei de floarea-soarelui
o lingura otet de vin alb
5 linguri suc de lamaie
1-2 lingurite zahar cu granulatie fina
1 lingurita mustar de Dijon cu boabe
cateva boabe de coriandru
sare, piper macinat
1. Spalati salata, tocati-o in fasii subtiri si asezati-o pe un platou.
2. Curatati ardeii si tocati-i, impreuna cu castravetele, in cubulete pe care le veti presara peste salata.
3. Intr-o craticioara puneti apa cu sare; cand da in clocot, puneti sa fiarba inelele de sepie. Cand apa clocoteste din nou, stingeti focul si mai lasati inelele in apa inca 5 minute , dupa care scoatei-le, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.
4. Fierbeti sparanghelul 5 minute in apa cu sare, scurgeti-l, apoi aranjati-l deasupra salatei impreuna cu sepia, somonul afumat si scoicile.
5. Separat puneti toate ingredientele pentru sos si amestecati-le energic (eventual cu mixerul, la viteza mica), pana ce obtineti o compozitie omogena.
6. Cu o lingura, puneti o parte din sos peste salata (restul serviti-l alaturi, intr-un castronel), ornati cu felii de lamaie si serviti.
Reteta oferita de Grupul Editorial Rao - "Retete fara grasimi"