Salata cu oua de prepelita
8 cartofi
400 g morcovi
16 oua de prepelita
1/2 lamaie
6 linguri ulei de masline
salata verde sau macris
1 crenguta de tarhon
sare, piper
Se curata cartofii de coaja, se taie rondele si se fierb la aburi 10-15 minute. Se curata morcovii si se taie batonase fine de 4-5 cm. Salata sau macrisul se spala sub jet de apa rece si se scurge bine de apa. Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu putina coaja rasa de lamaie. Se adauga tarhonul tocat marunt, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se bate bine cu telul. Se toarna sosul preparat peste batoanele de morcovi, se amesteca usor si se pune la rece. |ntre timp, se fierb ouale, in apa cu sare, timp de 1 minut. Se clatesc cu apa rece si se curata de coaja. Se repartizeaza morcovii cu sos in 4 platouri, se adauga felii de morcovi, frunze de salata sau macris, tarhon, iar in centru se asaza jumatati de oua fierte. Se stropesc cu sos de tarhon si se servesc imediat.
E bine sa stii
Pentru a nu se sparge ouale de prepelita la fiert, se adauga, pe langa sare si o lingura de otet, in apa de fiert.