Salata cu sos mexican
2 cutii de sprot in ulei
1 kg cartofi
300 g ceapa
300 g ardei gras
5 rosii
2 ardei iuti
50 ml ulei
verdeata
sare, piper
Cartofii bine spalati se fierb intregi in apa cu sare. Cand sunt gata, se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un castron mare. Peste ei se adauga ceapa taiata pestisori, ardeiul gras taiat fasii, rosiile curatate de pielita si seminte si verdeata taiata fin. Se amesteca totul cu sproturile scurse de ulei si ardeii iuti tocati marunt. Se potrivesc de sare si piper, dupa gust. Se stropesc cu ulei si se servesc cu sos mexican (din comert).
E bine sa stii
Sosul poate fi preparat in felul urmator. Se caleste 1/2 ceapa taiata marunt cu putin ulei si 2 linguri de apa. Se adauga 1/2 ardei gras, rosu, curatat de seminte, taiat rondele, 1/2 morcov dat pe razatoarea mica, 2 rosii, curatate de pielite si seminte, zdrobite, 1 ardei iute tocat marunt, zahar, sare, piper. Se fierb 15 minute, se trec apoi prin sita si se foloseste rece.