Salata de andive cu ciuperci
400 g andive
200 g ciuperci
100 g struguri albi
2 linguri smantana
1 galbenus de ou
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura otet de mere
3 linguri ulei de masline
1 varf de cutit de zahar
frunze de menta
sare, piper
Se spala andivele, pastrandu-se 8 foi exterioare, mai mari. Se taie andivele in rondele de aproximativ 3 cm. Ciupercile curatate si bine spalate se taie in felii si se amesteca cu andivele si cu sucul de lamaie. Boabele de struguri bine spalate se taie in doua si se curata de samburi. Separat, se amesteca smantana cu galbenusul, zaharul, otetul, uleiul, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste andive si ciuperci, amestecandu-se totul foarte bine. Se aranjeaza salata intr-o farfurie putin adanca peste foile de andive pastrate intregi. Deasupra se presara boabe de struguri si frunze de menta tocate fin.
E bine sa stii
Boabele de struguri se pot inlocui cu stafide albe si cu bucatele de pere.