Salata de avocado, grepfrut si mere
4 fructe de avocado bine coapte
1 grepfrut
1 salata verde
1 mar
1 lamaie
4 smochine proaspete
ceapa verde
busuioc
1 lingura otet
2 linguri ulei de masline
sare, piper
Se taie merele si fructele de avocado in felii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se taie smochinele in patru. Grepfrutul se curata de coaja, se desface in felii si se curata fiecare felie de pielita protectoare. Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece, se scurg bine si se usuca intr-un prosop, apoi se asaza pe un platou. Deasupra lor se asaza, cat mai armonios, feliile de avocado, mere, grepfrut si smochine. Se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de ceapa verde. Separat, se amesteca uleiul de masline cu otet, sare si piper, preparandu-se un sos vinegreta, care se serveste separat in sosiera.
E bine sa stii
In loc de smochine se pot folosi rosii cherry. Salata se serveste cu felii de paine prajita.