Salata de batog
400 g batog desarat
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 catel de usturoi
2 rosii bine copate
60 g masline negre
4 linguri ulei
2 linguri otet
sare, piper
Se taie batogul in fasii si apoi in bucatele. Se indeparteaza cotoarele cu seminte ale ardeilor, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie rondele fine. Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie cubulete. Se pun toate ingredientele astfel pregatite intr-o salatiera a caror pereti au fost frecati cu un catel de usturoi taiat in doua. Se amesteca usor ca sa nu se sfarame. Separat se bat bine otetul cu uleiul, sare si piper, dupa gust, pana se formeaza un sos emulsionat, care se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca usor ca sa se asezoneze. Se decoreaza cu masline fara samburi, taiate felii sau rondele si se serveste imediat.
E bine sa stii
|n loc de batog, se pot folosi macrouri marinate sau sproturi afumate.