Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca nu conteaza daca este cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are in ea salata de de boeuf. Din pacate, aceasta poate deveni o bomba calorica si ne poate afecta silueta.
"Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
In perioada sarbatorilor de iarna putem consuma acest preparat, cu conditia sa nu aiba prea multa maioneza. Iar portia corecta de salata de boeuf inseamna, in opinia specialistei, 2-3 linguri.
"Salata de boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata de boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare", a concluzionat Mihaela Bilic pe reteaua de socializare. (Sursa foto: bucataras.ro)
Citeste si: Cum trebuie sa arate o masa traditionala romanesca de Craciun
Masa de Craciun in Peru: Ce mananca peruvienii pe 24 decembrie