Salata de branza cu vin rosu
2 salate verzi
10 ridichi
1 ceapa
200 g branza de burduf
1 catel de usturoi
zeama de la 1/2 portocala
1 lingura otet de vin
2 linguri vin rosu dulceag
1 lingura mustar
6 linguri ulei de masline
sare, piper
Se spala salata sub jet de apa rece si se scurge bine. Jumatate din frunzele de salata se pun intr-un castron intregi, iar restul se taie fasii subtiri. Se taie ceapa rondele si se adauga peste salata, in castron. Se adauga branza taiata bucatele si ridichile, intregi sau taiate sub forma de flori. Separat, se amesteca, intr-un castron, mustarul cu otetul si vinul rosu, se incorporeaza zeama de portocala, jumatate catel de usturoi, sare, piper, dupa gust si 6 linguri ulei de masline. Se bat bine toate ingredientele si se toarna pete salata, in momentul servirii.
E bine sa stii
Se pot adauga 6-7 masline, intregi sau curatate de samburi si taiate felii, precum si 2 rosii feliate.