Salata de cartofi cu ceapa verde
800 g cartofi
4 ridichi roz
4 fire ceapa verde
sare grunjoasa
Pentru sosul condimentat:
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
4 linguri cu supa de pasare
2 linguri cu otet de mere
boia dulce de ardei
sare si piper macinat
1. Spalati bine coaja cartofilor si fierbeti-i 20-30 de minute pe aburi, dupa ce i-ati presarat cu sare grunjoasa, pana devin foarte moi. Scurgeti apa.
2. Spalati ridichiile. Curatati ceapa si scurtati cozile; taiati ridichiile feliute
3. Intr-un castron amestecati ingredientele pentru sosul cu care condimentati si bateti-le foarte bine pentru a obtine o emulsie.
4. Curatati cartofii calzi inca si zdrobiti-o cu furculita. Puneti-i intr-un castron si amestecati. Repartizati deasupra ridichiile, ceapa si eventual bacon. Serviti imediat!
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"