Salata de cartofi cu mere
700 g cartofi
2 mere
1 castravecior murat
1 ceapa mica
4-5 masline
2 linguri maioneza
2 linguri verdeata tocata fin
1 gogosar proaspat
sare, piper
Se fierb cartofii, in apa cu sare, cu coaja cu tot. Se curata coaja, se taie cartofii felii si se pun intr-un castron mare. Peste ei se adauga merele curatate de coaja, taiate fideluta, ceapa taiata rondele, castraveciorii taiati cubulete sau felii subtiri, maslinele curatate de samburi, tocate marunt, jumatate din verdeata tocata. Se amesteca totul cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele. Se asezoneaza si se condimenteaza, cu sare, piper si maioneza, dupa gust. Se serveste garnisita cu rondele de gogosari proaspeti si presarata cu restul de verdeata.
E bine sa stii
Maioneza se poate inlocui cu un sos simplu, preparat din ulei si zeama de lamaie sau otet de mere.