Salata de cartofi cu scrumbie afumata
4 cartofi
400 g scrumbie afumata
12 oua de prepelita
1 andiva
Pentru sos
6 linguri ulei
1 lingura otet de vin
1 lingura zeama de lamaie
marar proaspat
sare, piper
Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se curata. Se fierb ouale 3-4 minute, se clatesc cu apa rece, se curata de coaja si se taie fiecare, in jumatate. Se separa frunzele andivei si se spala. Separat, se amesteca uleiul cu otet, zeama de lamaie, sare si piper macinat. Se fierbe amestecul in bain-marie, se adauga marar verde, dupa care se stropesc frunzele de andiva cu sosul preparat. Se taie cartofii in felii groase, se pun intr-o salatiera, se adauga frunzele de andiva, felii de scrumbie afumata, jumatatile de ou fiert. La sfarsit se pun ouale de prepelita si se decoreaza cu frunze de marar verde.
E bine sa stii
In locul oualor de prepelita se pot adauga la salata 2-3 oua de gaina, fierte tari, taiate felii. Se mai pot adauga cateva masline verzi.