Salata de cartofi pentru Paste
8 felii de bacon
500 g cartofi
1 legatura de frunze de telina
100 g parmezan
2 fire de ceapa verde
1 castravete verde
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 legatura de patrunjel verde
4 linguri de ulei
2 linguri de otet
2 linguri de maioneza
4 linguri zeama de lamaie
1 lingurita de mustar
200 g crema de branza
sare, piper
Baconul taiat cubulete se prajeste intr-o tigaie pana se rumeneste si se cristalizeaza. Se scoate din tigaie si se pune pe hartie absorbanta. Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, apoi se curata coaja si se taie cubulete. Se amesteca cartofii cu baconul, intr-un castron mare. se adauga ceapa verde, castravetele, ardeii, patrunjelul, telina, toate tocate marunt, parmezanul ras, sare si piper, dupa gust. Separat, se mixeaza uleiul, otetul, maioneza, zeama de lamaie, mustarul si crema de branza. Se toarna sosul obtinut peste salata din castron si se amesteca componentele pentru omogenizare, avand grija sa nu se striveasca legumele. Se varsa acest amestec intr-o forma cu gaura la mijloc (poate fi o forma de savarina) si se lasa la frigider pana a doua zi. Se întoarce apoi forma, pentru a goli continutul, pe un platou. Se orneaza cu suvite de ardei gras sau de rosii.
E bine sa stii
Salata se poate servi cu ridichi sau cu ceapa verde.