Salata de cartofi
4 cartofi mari
1 ceapa potrivita
3 fire de ceapa verde
2 linguri de patrunjel verde
1 morcov
Pentru sos
75 ml ulei
50 ml zeama de lamaie sau otet de fructe
1/2 lingura de mustar
sare, piper
Se spala bine cartofii si se fierb cu tot cu coaja, in apa cu sare. Cand sunt gata fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa taiata solzisori si cu ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat fin si morcovul taiat cubulete dupa ce a fost fiert in prealabil. In loc de patrunjel se poate pune marar sau menta. Separat, se pun toate componentele pentru sos intr-un vas care se inchide ermetic si se amesteca foarte bine pana formeaza un sos emulsionat. Se toarna sosul peste salata si se serveste.
E bine sa stii
In locul sosului vinegreta emulsionat se poate asezona salata cu un sos de maioneza diluat cu smantana.