Salata de cartofi
4 cartofi mari
1 ceapa potrivita
3 fire de ceapa verde
2 linguri de patrunjel verde
1 morcov
Pentru sos
75 ml ulei
50 ml zeama de lamaie sau otet de fructe
1/2 lingura de mustar
sare, piper
Se fierb cartofii cu coaja, in apa cu sare. Dupa ce se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa taiata solzisori si cu ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat fin si morcovul taiat cubulete dupa ce a fost fiert in prealabil. |n loc de patrunjel se poate pune marar sau menta. Separat, se pun intr-un borcan, care se inchide ermetic, uleiul, zeama sau otetul, mustarul, sare si piper, dupa gust. Se insurubeaza capacul si se bat bine ingredientele pana se obtine un sos emulsionat. Sosul se toarna peste salata, se amesteca usor si se serveste ornata cu frunze de patrunjel verde sau frunze de busuioc.
E bine sa stii
Salata se poate imbogati si cu cativa pestisori sarati, curatati si taiati bucatele.