Salata de ciuperci cu avocado
200 g sunca sau muschi file
6 cepe mici
4 linguri zeama de lamaie
600 g ciuperci
4 fructe de avocado
doua linguri de coriandru
6 linguri otet de vin
1 jumatate lingura de zahar
12 linguri de ulei de masline
sare, piper
Se curata cu atentie ciupercile, se spala bine, se scurg de apa, apoi se taie in felii subtiri. Peste ele se toarna zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Sunca se taie cubulete, iar ceapa se taie solzisori. Separat, se taie fructele de avocado in doua, pe lungime, se scot samburii si pulpa cu ajutorul unei lingurite. Se marunteste pulpa fructelor si se pune intr-o salatiera, iar peste ea se adauga sunca taiata cubulete, ceapa si ciupercile scurse de zeama de lamaie. Se adauga coriandrul. Separat, se amesteca bine otetul cu sare, zahar, 8 linguri de ulei, pana se obtine un sos onctuos. Salata obtinuta se asaza in cojile de avocado, peste ea se toarna sosul preparat, se condimenteaza, dupa gust si se serveste imediat.
E bine sa stii
In loc de avocado, se pot folosi frunze mari de andive pe care se asaza compozitia, iar frunzele mici se toaca si se amesteca cu restul ingredientelor.