Salata de ciuperci
1 salata mare
5-6 ciuperci (”champinion” de cultura)
1 lingura unt
2 linguri sos de soia
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper
Se spala salata sub jet de apa rece, se scurge bine si se asaza pe un platou. Separat, se taie ciupercile felii si se calesc usor in unt. Se adauga sare, piper, dupa gust si sos de soia. Cand s-au inmuiat, se scot din grasime si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste salata verde. Sosul in care s-au calit ciupercile se amesteca cu zeama de lamaie si, daca este nevoie, se mai adauga o lingura sos de soia, apoi se toarna peste salata si se serveste imediat.
E bine sa stii
Este o salata excelenta pentru zilele de post, daca se inlocuieste untul cu margarina. Ciupercile sunt o sursa minunanta de proteine vegetale, care inlocuiesc perfect proteinele animale.