Salata de cod cu legume
700 g cod
500 g cartofi
2 morcovi
2-3 linguri mazare
Pentru sosul de mustar
1 lingura faina
1 lingura mustar
1 pahar ulei
1 lingura zeama de lamaie
Sare
Se curata codul si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierbe 10 minute, se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. |ntre timp, se fierb legumele si se prepara sosul de mustar. Se pune faina intr-o craticioara pe foc si se amesteca pana se incalzeste bine. Se ia de pe foc si se adauga treptat jumatate din ulei. Se subtiaza cu putina apa si se mai lasa sa fiarba putin pana capata consistenta unei maioneze. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, zeama de lamaie, sarea si treptat uleiul ramas. Sosul trebuie sa fie pufos. Cartofii si morcovul se taie felii, se amesteca cu mazarea si codul taiat bucati. Se adauga sosul de mustar si se serveste.
E bine sa stii
Codul este foarte bun si alaturi de andive, iar sosul poate fi preparat cu usturoi, in loc de mustar.