Salata de cod
500 g fileuri de cod
2 lamai
1 ceapa
1 morcov mare
1 castravete verde
1 ardei kapia
100 g mazare
2 oua
100 g smantana
1 lingurita mustar
coaja rasa de la o lamaie
sare
Pentru sos
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 cescuta apa
verdeata tocata
Pestele curatat, spalat, se taie cuburi si se pune intr-o craticioara. Peste el se adauga sucul de la cele doua lamai, ceapa tocata marunt si un praf de sare. Se fierbe la foc mic circa 8 minute. Separat, se prepara sosul din usturoi pisat, verdeata, ulei de masline si apa, apoi se toarna jumatate peste pestele din craticioara. Se acopera si se lasa la rece o ora. Se adauga morcovul fiert, taiat felii subtiri, castravetele si ardeiul kapia taiatI cubulete si sosul ramas. Se amesteca cu smantana, mustarul, coaja rasa de la o lamaie, mazarea si ouale fierte, taiate felii. Se condimenteaza cu sare, dupa gust. Se garniseste cu verdeata tocata.
Sugestie
Mazarea poate fi inlocuita cu fasole verde, iar adaugarea a doua fire de ceapa verde tocate fin, dau salatei un gust picant.