Salata de crabi cu grepfrut
1 cutie de crabi
2 dovlecei
1 grepfrut
Pentru sos
1 iaurt crema
100 g smantana
2 linguri ulei de masline
½ lamaie
cimbru proaspat
condiment Tabasco
sare, piper
Se curata de coaja dovleceii, se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu crabii scosi din cutie si se lasa la frigider timp de o ora. Intre timp, se prepara sosul. Se amesteca iaurtul, smantana, uleiul de masline si sucul de lamaie. Se adauga frunze de cimbru verde, tocat fin si doua picaturi de Tabasco. Se potriveste gustul de sare si piper, se amesteca totul foarte bine si se pune la rece 10-20 minute. In momentul servirii, se toarna sosul peste salata de dovlecei si crabi. Se amesteca cu grija pentru a nu se sfarama ingredientele. Deasupra se pun felii de grepfrut, curatate, in prealabil, de pielita alba. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Condimentul Tabasco se poate inlocui cu ardei iute.