Salata de creier
1 creier de vita sau 3 bucati creier de porc
50 ml ulei
1 franzela
100 ml lapte
1 gogosar acru
2 castraveciori acri
200 g masline
zeama de lamaie
sare, piper
Creierul se tine in apa rece pentru a se curata de sange, apoi se curata de pielite si se spala in cateva ape. Se fierbe in apa clocotira cu sare. Se scurge de apa, se pune intr-un castron impreuna cu franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se bate cu mixerul adaugand uleiul in picaturi. Se potriveste gustul cu sare, piper si zeama de lamaie. Aceasta salata se serveste pe felii de franzela taiate subtiri, garnisite cu felii de gogosari, castraveciori acri si masline.
E bine sa stii
Salata se poate prepara taind creierul bucatele, fara a-l bate in mixer, stropit cu sos vinegreta, garnisit cu felii de gogosari sau castraveciori acri si servit cu felii de paine prajita.