Salata de fasole boabe
300 g fasole boabe fiarta
1 rosie
50 g masline verzi
50 g masline negre
1 ceapa potrivita
1/2 ridiche neagra
Pentru asezonare
4 linguri ulei
2 linguri otet
1 lingura mustar
patrunjel verde
sare, piper
Se pun boabele de fasole fierte si scurse de zeama intr-o salatiera. Se adauga peste ele ceapa taiata felii subtiri, ridichea neagra curatata de coaja si data prin razatoarea mare, maslinele fara samburi, taiate felii. Separat, se amesteca intr-un castron ulei, otet, mustar, patrunjel verde tocat fin, sare si piper, dupa gust. Se bat bine pana se formeaza un sos emulsionat, care se toarna peste salata. Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele si se servesc decorate cu felii de rosii si ramurele de patrunjel verde.
E bine sa stii
Se pot adauga 2 morcovi cruzi trecuti prin razatoarea mica sau 2 morcovi fierti, taiati felii subtiri, ceea ce va da salatei un gust si un aspect foarte special.