Salata de fasole boabe
250 g fasole uscata (boabe marunte)
1 ceapa mica (uscata)
2 cepe verzi
1 ardei gras mic
2 linguri patrunjel verde
3 linguri castravete acru (cubulete)
5-6 masline negre
Pentru sos
3 linguri ulei
1 lingura otet
sare, piper
Se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Dimineata, se scurge de apa si se pune la fiert. Se scurge de doua ori apa in momentul in care da in clocot, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa sa fiarba bine. Cand este gata, se scurge de apa, se pune intr-o salatiera mare si se lasa sa se raceasca. |ntre timp, se curata si se taie ceapa rondele, ardeiul gras se curata de seminte si se taie in bucati mici, castravetii murati se taie cubulete, iar patrunjelul verde se toaca marunt. Toate legumele se pun in salatiera, peste boabele de fasole fierte. Din ulei, otet, sare si piper se prepara un sos vinegreta, care se adauga peste celelalte componente. Se amesteca usor, ca sa nu se striveasca fasolea, se mai adauga sare, daca este nevoie si se serveste rece. Se decoreaza cu masline intregi sau feliate. Este un preparat excelent si hranitor pentru zilele de post.
Articolul anterior Salata de fasole boabe cu sardele Articolul următor Salata de gulii