Salata de fructe cu branza
1 salata verde
200 g branza
1 sfecla coapta
2 pere
100 g miez de nuca
Pentru sosul vinegreta
8 linguri ulei
3 linguri otet
1 lingura zahar
1 lingura mustar
sare, piper
Se curata sfecla de coaja si se taie rondele subtiri. Branza se feliaza si apoi se taie cubulete. Se curata perele de coaja, se scoate casuta semintelor, apoi se taie felii subtiri. Salata se spala sub jet de apa rece si se scurge bine. Se asaza toate ingredientele intr-o salatiera mare, adaugand si miezul de nuca sfaramat sau taiat bucati mari. Separat, se amesteca uleiul cu otet, mustar, zahar, sare si piper, dupa gust. Se bat bine pentru omogenizare, apoi se toarna peste ingredientele salatei. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
E bine sa stii
Gustul salatei va fi deosebit daca se mai adauga la aceasta salata un mar, o clementina si un grepfrut.