Salata de fructe exotice
2 portocale
1 grepfrut
3 banane
3 kiwi
200 g ananas
1 avocado
100 g stafide
50 ml rom
100 ml vin
50 g zahar cu aroma de vanilie
400 g frisca
Se curata portocalele si grepfrutul de coaja, se desfac in felii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas mare. Peste ele se adauga bananele, curatate de coaja, taiate rondele si kiwi, curatat de coaja, taiat in jumatate si apoi in felioare subtiri. Se adauga bucatele de ananas (din compot), pulpa de avocado taiata in bucatele mici si stafide, care au stat 20 de minute in rom. Peste fructe se presara, zahar cu aroma de vanilie, dupa gust, si se stropesc cu vin. Vasul se acopera si se pune la frigider cateva ore, inainte de a fi servita. Se serveste in cupe, cu frisca deasupra.
E bine sa stii
Pentru inedit, se poate “risca” adaugarea unui varf de cutit de cuisoare macinate (sau 2-3 cuisoare intregi), care ii da un gust usor picant, de-a dreptul senzational!