Salata de grau cu sos mentolat
125 g grau
un castravete de circa 10 cm
2 cepe mici
125 g porumbi mici de lapte
3 rosii coapte tari
Pentru sos
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de suc de lamaie
3 linguri de menta proaspata tocata
2 linguri de patrunjel verde, tocat
1-2 lingurite de melasa
2 linguri de ulei de floarea soarelui
sare, piper
1. Puneti graul intr-o tigaie si acoperiti-l cu apa clocotita.
2. Lasati-l sa fiarba in clocote mici circa 10 minute, apoi scurgeti-l de apa si rasturnati-l intr-un castron.
3. Taiati castravetele in cubulete mici, tocati ceapa cat mai fin si lasati-le deoparte. Porumbii, daca nu sunt prefierti (din conserva), fierbeti-i 10 minute, apoi scurgeti-i de apa si taiati-i in bucati potrivite.
4. Decojiti rosiile si taiati-le in cubulete mici.
5. Preparati sosul mixand toate ingredientele intr-un castron.
6. Cand graul s-a mai racit, adaugati legumele, apoi sosul. Amestecati usor si potriviti gustul cu sare si piper.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"