Salata de gulii
6 gulii
3 mere acrisoare
2 morcovi
1 ceapa mica
1 fir de praz (partea alba)
1 lingurita chimen (1/2 seminte, 1/2 macinat)
100 ml smantana groasa
1 lingura frisca batuta
50 ml ulei
patrunjel verde
sare
Se aleg gulii mari. Patru dintre ele se fierb usor in apa sarata. Cand se racesc, se scobesc cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa nu se subtieze prea tare peretele. Separat, se dau pe razatoarea mare merele, morcovii si guliile ramase nefierte, se amesteca cu ulei, ceapa si praz tocate marunt, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se aromatizeaza cu chimen. Cu amestecul obtinut se umplu guliile scobite. Deasupra se toarna smantana amestecata cu frisca si se orneaza cu patrunjel verde tocat.
Articolul anterior Salata de fasole boabe Articolul următor Morcovi cu branza de vaci