Salata de lastari de soia cu crevete
400 g lastari de soia proaspeti
10 g ciuperci negre uscate
1 morcov mediu
300 g crevete roz, crude
1 lingura cu ceapa tocata fin
1 lingura cu coriandru tocat
sare grunjoasa
Sos:
1/2 lingurita cu pasta de ardei
1 lingura cu otet de orez
1 lingura cu sos nuoc-mam
2 linguri cu sos de soia limpede
1 lingurita cu ulei de susan (sau de arahide)
1. Inmuiati ciupercile, timp de 30 de minute, in apa clocotita. Scurgeti-le si taiati-le fin. Curatati si spalati morcovul si taiati-l batoane subtiri. Fierbeti-le 4 minute in apa clocotita sarata, apoi scrugeti-le si lasati-le sa se raceasca.
2. Decorticati crevetele, scoateti vena dorsala si spalati-le. Fierbeti-le 1-2 minute in apa cu sare, apoi scurgeti-le si lasati0le sa se raceasca.
3. Spalati si scurgeti lastarii de soia. Dati-le drumul in multa apa clocotita, pe foc iute. Cand apa incepe din nou sa fiarba, scoateti lastarii cu spumiera si puneti-i intr-un castron cu apa cu gheata. Scurgeti-i apoi si lasati-i sa se raceasca. Uscati lastarii intr-un servet.
4. Preparati sosul amestecand ingredientele intr-un castron mare. Adaugati soia, morcovul, ceapa si amestecati. Repartizati compozitia in 4 farfurii si puneti crevetele peste salata. Presarati coriandru si serviti.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"