Salata de macrouri afumate
300 g macrou afumat
1 salota mica
5 cl smantana lichida
zeama de la 1/2 lamaie
100 g branza de vaci
1 lingurita de otet de vin
1 1/2 lingura cu ciboulette tocat
4 felii subtiri de paine de tara
piper macinat
1. Curatati si tocati fin salata. Turnati smantana intr-un castron si puneti-l 10 minute in congelator.
2. Scoateti pielea si toate oasele macroului. Inlaturati carnea de culoase inchisa.
3. Scoateti smantana din congelator si bateti crema chantilly.
4. Sfaramati macroul intre degete intr-o farfurie adanca. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si amestecati cu furculita.
5. Incorporati crema, branza de vaci si otetul continuand sa amestecati pentru a obtine un amestec omogen. Adaugati salota tocata si 1 lingura de supa cu ciboulette, piperati si amestecati bine. Puneti totul intr-un castron si bagati la congelator 1 ora.
6. In ultimul moment, prajiti painea de tara pe ambele parti.
7. Presarati salata de macrou cu ciboulette si serviti ca gustare , cu salata verde sau ca fel unic pentru o masa usoara.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"