Salata de mango cu papaya si coriandru
1 mango de cca 400 g., nu prea copt
1 papaya verde
100 g salata
1 lingura cu coriandru tocat
Pentru vinegreta
Sucul de la 1 lamaie verde
1 lingura cu otet de orez1 lingura cu sos nuoc-mam
1 lingura cu ulei de samburi de struguri
1 lingurita cu ukei de susan
1 varf de cutit cu piper de Cayenne
sare si piper macinat
1. Curatati mango cu un cutit bine ascutit, apoi taiati pulpa in lamele, pe lungime, facand sa alunece cutitul pe langa sambure. Curatati papaya, taiati-o in doua si scoateti samburii. radeti papaya pe razatoarea mare. Spalati si stergeti salata; uscati-o cu hartie absorbanta, apoi taiati-o mare si puneti-o intr-un castron.
2. Pentru vinegreta. Puneti toate ingredientele pentru condimentare intr-un bol si bateti bine cu furculita pentru a omogeniza amestecul. turnati peste salata si amestecati bine.
3. Repartizati salata condimentata in 4 cupe si puneti lamelele de mango deasupra. Presarati cu papaya rasa si cu coriandru, apoi turnati restul de vinegreta peste fructe. Puneti cupele la frigider pana in momentul servirii.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"