Salata de mere cu portocale
500 g portocale
500 g mere
un baton de scortisoara
10 g zahar
un varf de cutit de sofran
50 g seminte de susan
100 g miez de nuca
1 lingurita de coaja de portocala rasa
Portocalele curatate de coaja se desfac in felii si se taie in bucati mai mici. Merele curatate de coaja se taie cuburi de marimea bucatelelor de portocale. Fructele se pun intr-o cratita, impreuna cu coaja de portocala rasa, scortisoara, sofran, zahar si 10 linguri de apa si se fierb, la foc domol, 30 de minute. |ntre timp, se prajesc semintele de susan, intr-o craticioara, fara adaos de grasime, amestecand permanent. Cand sunt bine aurite, se scot pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea excesului de grasime. Fructele se pun intr-o salatiera, peste ele se presara semintele de susan, miezul de nuca rumenit in prealabil in cuptor si apoi zdrobit si batonul de scortisoara. Se serveste calda sau rece.
E bine sa stii
Se pot adauga si cateva felii de kiwi pentru ornarea salatei, in cazul in care se serveste rece.