Salata de morcovi cu portocala
4-5 morcovi potriviti
2 portocale si jumatate
1 lamaie
4 linguri de ulei de masline
30 g unt
coriandru
migdale
sare, piper
Se curata morcovii de coaja, se fierb in apa cu putina sare, se scot din apa, iar dupa ce se racesc, se taie rondele subtiri. Se prajesc in unt rondelele de morcov, se adauga peste ele zeama stoarsa de la doua portocale, se condimenteaza cu coriandru, sare si piper, dupa gust. Se soteaza impreuna 10 minute, amestecand mereu. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-o salatiera. Se acopera si se lasa in frigider timp de o ora. |ntre timp se prepara un sos vinegreta, amestecand sucul de lamaie cu sucul unei jumatati de portocala si doua linguri de ulei. Se adauga sare si piper, dupa gust, dupa care se asezoneaza salata. Se serveste cu migdale prajite presarate deasupra si frunze de patrunjel.
E bine sa stii
Salata se poate prepara si cu morcovul crud trecut prin razatoarea mica.