Salata de morcovi
500 g morcovi
4 oua fierte tari
4 linguri ulei de masline
1 ardei gras verde
3 rosii
3 cepe verde
½ lamaie
coriandru
menta verde
½ lingurita de chimen pudra
putin zahar tos
sare, piper
Se coace ardeiul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cubulete. Morcovii, curatati de coaja, se taie bucati mai mari, pe lungime si se fierb in aburi. Ouale se fierb 6 minute, se clatesc cu apa rece si se curata de coaja. Rosiile se oparesc, se curata de coaja, se taie cuburi, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Ceapa se taie bucatele. Toate legumele se amesteca intr-o salatiera. Separat, se prepara un sos, amestecand intr-un bol, uleiul cu sucul de lamaie si se toarna peste salata. Se asezoneaza cu coriandru, zahar. sare si piper, dupa gust. Se garniseste cu frunze de menta si ou fiert. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Morcovii pot fi taiati cubulete si sotati cu o lingura de unt in loc de a fi fierti in baie de aburi. Coriandrul se poate inlocui cu patrunjel verde tocat fin.