Salata de naut
200 g naut
500 g fasole verde
1 ceapa
fileuri de ansoa
1 morcov
1 rosie
Pentru sosul vinegreta
8 linguri de ulei de masline
2 linguri otet
1 lingura de zahar
1 lingura de mustar
sare, piper
Se pune la inmuiat nautul cu o seara inainte de a fi preparat, apoi se fierbe aproximativ 30 de minute si se scurge de apa in care a fiert. Se fierbe fasolea verde, in apa cu sare, aproximativ 10 minute, apoi se scurge de apa. Nautul si fasolea se asaza intr-o salatiera mare. Separat, se taie ceapa rondele, morcovul se trece prin razatoarea mare iar rosia, curatata de pielita si seminte, se taie cubulete. Se adauga toate in salatiera. Separat, se prepara sosul vinegreta, amestecand ingredientele mentionate, apoi sosul se toarna peste legumele din salatiera si se amesteca usor ca sa se asezoneze. Se garniseste cu fileuri de ansoa inainte de a fi servita.
Articolul anterior Salata de pui cu afine Articolul următor Salata de telina si sfecla rosie cu mustar