Salata de naut
200 g naut
1 legatura de patrunjel verde
4-5 linguri ulei
1 lamaie
sare
Este de preferat nautul cu bobul mic. Se aleg boabele sanatoase, se spala in mai multe ape si se pun la inmuiat, intr-un castron cu 1,5 litri apa. Se lasa de seara pana dimineata. Se spala din nou in mai multe ape, trecandu-se mana printre boabe pentru a indeparta cojile desprinse, apoi se pune la fiert cu apa rece si sare. Se fierbe 20 de minute, pana cand boabele sunt bine patrunse. Se strecoara de apa si se pun intr-un castron. Separat, se amesteca zeama de lamaie cu ulei si se toarna peste naut. Se potriveste gustul de sare, se presara patrunjel verde tocat si se serveste.
E bine sa stii
Din zeama in care a fiert nautul, la care se adauga 100 g orez, patrunjel verde tocat marunt, o lingurita de margarina si un praf de sare se poate prepara o supa delicioasa.