Salata de naut
200 g naut
200 g sfecla rosie
2 cepe
100 g branza
zeama de la o lamaie
2 linguri de ulei de masline
patrunjel verde (optional)
sare
Se pune nautul la inmuiat cu cateva ore inainte de a fi preparat, apoi se fierbe in apa cu putina sare, la foc mic, pana cand bobul se inmoaie foarte bine. Se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un castron mare. Separat, se fierbe sau se coace in cuptor sfecla rosie pana cand se inmoaie. Se lasa la racit, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se taie cubulete foarte mici. Se amesteca sfecla cu boabele de naut, se adauga ceapa taiata rondele, branza data pe razatoare si se asezoneaza cu un sos preparat din amestecarea uleiului cu zeama de lamaie si sare, dupa gust. Se serveste cu patrunjel verde tocat.
E bine sa stii
Dupa preferinta, sfecla poate fi inlocuita cu rosii.