Salata de orez cu fructe si sunca
200 g orez cu bobul lung
500 g caise din compot
150 g sunca slaba afumata
1 catel de usturoi
200 ml iaurt
1/2 lingura chimen macinat
1/2 lingura ghimbir macinat
1/2 lingura boia de ardei dulce
1 ramura de patrunjel verde
ulei de masline
sare, piper
Se fierbe orezul in apa cu sare, se strecoara si se lasa deoparte. Se scurg caisele de zeama, se taie bucatele, iar sunca se taie cubulete. Intr-o cratita, se incinge uleiul, se adauga cubuletele de sunca si se rumenesc pe toate partile, timp de 5 minute. Se adauga caisele, chimenul, ghimbirul, boiaua, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust si se continua fierberea inca 5 minute, amestecand permanent. Se adauga orezul, se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Se serveste cu iaurt adaugat direct la masa.
E bine sa stii
Salata va fi mult mai gustoasa daca se vor adauga si 2 linguri de stafide.