Salata de orez cu linte si batog afumat
150 g orez lunguiet
100 g linte
200 g batog afumat
patrunjel verde
Pentru sos
2 rosii
2 cepe mici
9 linguri de ulei de masline
3 linguri otet
sare, piper
Se fierbe orezul, se scurge si se pune la racit. Lintea se fierbe separat in apa cu sare, se scurge de zema si dupa racire, se amesteca cu orezul si cu patrunjelul verde. Separat, se curata rosiile de pielita si seminte, se taie cubulete si se fierb cateva minute. Peste ele se pun cepele taiate, uleiul si otetul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa pe foc pana incep sa clocoteasca. Se asaza pe farfurii portii de orez cu linte, deasupra se pun fasii de batog afumat si cateva linguri de sos. Salata se serveste calda sau rece.
E bine sa stii
Salata va avea un gust mai bun si un plus de vitamine daca se adauga un ardei gras, taiat rondele.