Salata de paste cu ton
250 g paste (tagliatteli verzi)
1 cutie de ton (in sos propriu)
1 legatura de patrunjel verde
1 telina mica cu frunze
2 rosii mici
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei de masline
otet
sare, piper
Intr-o oala mare, in apa cu sare si o lingura de ulei, se fierb pastele. Cand sunt gata, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pun intr-o salatiera mare. Peste ele se pune tonul scurs de zeama, patrunjelul taiat marunt, telina rasa si frunzele de telina tocate fin, morcovul ras si rosiile taiate cubulete. Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele. Separat, se amesteca uleiul scurs de la ton cu usturoiul zdrobit, otet, sare si piper, dupa gust, preparandu-se un sos, care se toarna peste salata de ton.
E bine sa stii
Se pot adauga si cateva masline, fara samburi, taiate felii subtiri.