Salata de paste
250 g macaroane
90 g telina
75 g morcovi
50 g ceapa
50 g ridichi
patrunjel verde
4 linguri ulei
4 lingurite de mustar
2 linguri otet de vin alb
10 masline verzi
sare, piper
Se fierb macaroanele in apa cu sare, se limpezesc cu apa rece, se scurg bine si se pun intr-un castron mare. Se adauga peste ele telina si morcovii taiati felii subtiri sau rasi, ceapa taiata marunt sau felii subtiri si patrunjelul verde tocat fin. |ntr-un castronel, se amesteca uleiul, mustarul, otetul, sare si piper, dupa gust. Sosul obtinut se toarna peste macaroane, se amesteca usor cu o lingura de lemn pana cand macaroanele sunt bine imbibate cu sos. Se lasa la rece o ora inainte de a fi servite.
Articolul anterior Salata de macaroane cu ton Articolul următor Salata de conopida cu sos fiert de mustar