Salata de peste cu spanac si sfecla
1 sfecla mica coapta
250 g heringi afumati
2 morcovi
4 oua
250 g spanac
Pentru sos
2 cepe
1 lingura mustar cu hrean
1 lingura otet
5 linguri ulei
sare, piper
Se fierb ouale 10 minute, se clatesc cu apa rece, se curata de coaja si se taie felii groase. Se curata heringii, se indeparteaza capetele si se taie bucatele. Frunzele de spanac se spala bine, sfecla se taie cubulete, iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se asaza frunzele de spanac pe un platou, iar deasupra lor se pun restul ingredientelor. Separat, se amesteca cu furculita, intr-un castron, mustar, otet, ulei, se adauga ceapa taiata felii subtiri, sare si mustar, dupa gust, apoi se toarna peste salata preparata si se serveste imediat.
E bine sa stii
Salata va fi mai rafinata daca feliile de ou se vor inlocui cu oua de prepelita, fierte tari si adaugate intregi.