Salata de post
300 g cartofi mici
1 salata verde
2 cepe mici
1 fruct de avocado
1ardei gras rosu
ulei pentru prajit
sare, piper
Pentru sos
1 lingura mustar
1 catel de usturoi
2 linguri otet din vin rosu
ulei de masline
Ceapa se taie rondele fine, ardeiul se coace, se curata de coaja si se taie fideluta. Avocado se curata de coaja, se scoate samburele si se taie felii foarte fine. Cartofii, curatati de coaja, se taie si se fierb, pe jumatate, in apa cu sare, apoi se rumenesc in ulei incins. Separat, se prepara sosul din ingredientele mentionate. Pe platou se asaza frunze de salata verde, deasupra se asaza legumele si se asezoneaza cu sosul de mustar. Se serveste cu felii de paine prajita unsa cu ulei de masline sau pasta de masline.
Articolul anterior Orez cu naut si spanac Articolul următor Plachie de peste