Salata de primavara
1 sfecla potrivita
1 conopida mica
1 radacina de telina
3 rosii
2 cartofi
1 dovlecel
1 ceapa
2 morcovi
50 ml ulei
1 ou
1 lamaie
patrunjel verde
sare
Se pun la fiert sfecla, conopida, cartofii si dovleceii, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele mici si se amesteca, fiecare leguma separat, cu sos vinegreta. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica, iar ceapa se taie felii subtiri. Intr-o salatiera mare, se aranjeaza in felul urmator: la mijloc, buchetelele de conopida, imprejur se asaza morcovul ras stropit cu ulei, iar pe margini, in gramajoare, restul de legume, alternand culorile intr-un mod placut. Peste rosiile taiate felii se pune ceapa , iar telina se amesteca cu putina maioneza, cu care se decoreaza la sfarsit conopida. Peste toata salata se presara patrunjel verde tocat fin.
E bine sa stii
Salata poate fi imbogatita cu foi de salata verde, taiate fasii, si cu ceapa verde, taiata bucati mai mari.