Salata de pui
400 g piept de pui
200 g morcovi
200 g telina
200 g varza alba
200 g mere
150 g smantana
1 lingurita de zahar
1 lamaie
ketchup
sare, piper
Se curata, se spala pieptul de pui si se fierbe in apa cu sare. Se scurge de apa, se dezoseaza si se taie joulienne. Legumele se curata si se spala. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare, iar varza si merele se taie fideluta. Se amesteca toate intr-un castron mare, cu grija, ca sa nu se striveasca. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zahar si zeama de lamaie. Se adauga smantana si se amesteca totul. Se pune compozitia intr-o salatiera. Deasupra se asaza pieptul de pui. Se orneaza cu ketchup si felii de lamaie. Se serveste rece.
E bine sa stii
In loc de a fi asezat deasupra salatei, pieptul de pui se poate taia cubulete si se poate amesteca cu legumele.