Salata de scoici calite
12 scoici mari
o lingura de unt
2 linguri suc de portocale
2 linguri otet balsamic
o lingura miere de albine de salcam
2 pere coapte
50 gr. nuci decojite
frunze de papadie si de untisor
piper negru macinat
1. Curatati bine scoicile, indepartati vena neagra subtire care inconjoara carnea. spalati cu apa din belsug si puneti-le sa se scurga pe un prosop de hartie.
2. Taiati carnea scoicilor in cate 2-3 felii.
3. Incalziti o tigaie cu fundul gros si, cand s-a incins, puneti untul sa se topeasca.
4. Odata topita grasimea, caliti scoicile cateva minute pana se rumenesc.
5. Mixati sucul de portocale, otetul si mierea.
6. Cu un cutit bine ascutit, taiati perele in sferturi, scoateti miezul si taiati-le in cuburi maricele.
7. Amestecati frunzele de papadie si untisor, spalate bine, cu nucile si cuburile de para. Asezati salata pe un platou si peste ea puneti scoicile.
8. Turnati sosul deasupra si macinati piper din belsug. Serviti imediat.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"