Salata de spanac cu oua fierte
1 kg de spanac
3 oua
3-4 linguri ulei
zeama de lamaie
sare, piper
Se curata spanacul, se spala bine si se opareste in apa cu putina sare. Se scurge de apa in care a fost oparit, se lasa sa se racoreasca, se scot nervurile, apoi se taie suvite si se pune intr-un castron mare. Se fierb ouale, timp de 7-8 minute, in apa cu sare si o lingura de otet. Se clatesc cu apa rece, se curata de coaja, se taie felii sau cubulete si se adauga peste spanac. Separat, se amesteca intr-un castron uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna peste spanac si oua. Se amesteca cu grija pentru a nu se sfarama ingredientele si se serveste imediat.
E bine sa stii
Salata poate fi imbogatita si cu 2 felii de branza si poate fi servita cu felii de paine prajita.