Salata de spanac cu pui
400 g spanac
2-3 rosii
2 piepturi de pui
2 linguri seminte de susan
1 lingura ulei de masline
1 lingura de zahar
Pentru sosul marinat
3 linguri vin alb sec
4 linguri sos de soia
1 lingurita ghimbir pudra
1 lingura de zahar
Pentru sosul vinegreta
5 linguri ulei de masline
1 lingura otet
sare, piper
Se amesteca ingredientele pentru sosul marinat si se toarna peste pieptul de pui taiat felii de 2 cm grosime. Se tin la frigider doua ore. |ntre timp, se curata, se spala frunzele de spanac si se scurg bine de apa. Semintele de susan se prajesc usor intr-o tigaie, fara adaos de ulei. Feliile de carne, pudrate cu zahar, se rumenesc in ulei, apoi se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de grasime. |n locul lor, in tigaie, se toarna sosul marinat si se fierbe 10 minute, apoi se raceste. Se aranjeaza intr-o salatiera frunze de spanac, taiate fasii, felii de rosii, feliile de carne, se asezoneaza cu sosul vinegreta, dupa gust si se presara deasupra seminte de susan.
E bine sa stii
Frunzele de spanac pot fi inlocuite cu frunze de salata verde. La ingredientele mentionate se pot adauga si cateva ciuperci marinate in acelasi sos cu pieptul de pui.