Salata de spanac si oua de prepelita
1 kg spanac proaspat
150 g branza
150 g sunca slaba
2 felii de paine
6 oua de prepelita
100 g ciuperci
1 lamaie
Pentru sos
9 linguri ulei de masline
3 linguri otet
1 lingurita mustar
sare, piper
Se fierb ouale 3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate. Spanacul se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine de apa. Se taie feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele intr-o salatiera mare, unde se adauga si frunzele de spanac. Separat, se amesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste salata. Se amesteca cu grija si se serveste imediat.
E bine sa stii
Salata se poate servi cu felii de cascaval si branza de oaie care au fost tinute cateva zile intr-un vas cu ulei, rozmarin, cimbru si dafin si au imprumutat aromele acestora.