Salata de sparanghel cu parmesan
250 g paste
8 fire de sparanghel
4 felii de jambon
1 salata verde
80 g parmesan
Pentru sos
5 linguri ulei
1 lingura otet (zeama de lamaie)
1 catel de usturoi
patrunjel verde
busuioc
sare, piper
Se spala sub jet de apa frunzele de salata si se taie in bucati. Jambonul se taie fasii, iar parmezanul se taie felii subtiri, folosind un cutit foarte bine ascutit. Se elimina partea tare a sparanghelului, se curata tija, se spala sub jet de apa rece, se taie in bucati si se despica pe lungime. Separat, se fierb pastele in apa cu sare. Dupa 5 minute se adauga sparanghelul si se mai fierb impreuna 5 minute, dupa care se strecoara. Separat, se amesteca uleiul, otetul, usturoiul zdrobit, patrunjelul si busuiocul tocate, sare si piper, dupa gust. Se aranjeaza pe salatiera pastele cu sparanghelul, se adauga fasiile de jambon si salata, se presara cu parmezan si se asezoneaza cu sosul vinegreta.
E bine sa stii
In loc de paste, se pot servi felii de paine cu cereale rumenite in cuptor.